Francuski vez?! Chevron?!

Trendovi? U modi, glazbi, interijerima? Mijenjaju se rekordnom brzinom. Ipak, neki su tu već godinama i prateći popularne sajmove koji nam diktiraju šta je to čemu ćemo se diviti i podvlačiti na popisu želja, čini se da će se poneki postojeći trend zadržati i u narednom periodu!

Jedan takav je keramika – imitacija drveta. Efekt drveta u interijeru ostaje jedan od najpopularnijih na području keramičkih pločica i u uređenju interijera općenito. Ali ovaj trend sada ima i nove oblike i uzorke koji nude više estetskih rezultata. Nude jedan novi uzorak i način slaganja keramike, koji unosi potpuno novi dojam u prostor koji opremamo.

Marazzi_Treverkmust_004

Već smo se nauživali brodskog poda i riblje kosti. Idealna je to kombinacija za većinu prostorija: stambenih, komercijalnih ili ugostiteljskih. Estetski topla, oku ugodna.

I šta je onda novo?!

To genijalno novo zove se francuski vez, chevron (Chevron = simetrično poredan uzorak u obliku slova V) uzorak ili čak mađarski vez. Riječ je o pločicama složenim u uzorak koji je inspiriran parketom povijesnih, starih građevina. Kod tih parketa letvice su rezane i slagane pod kutom od 45 stupnjeva, i međusobno stvaraju ravnu liniju.

marazzi_treverksoul_006

Salonski šarm najvjernije donosi firma Gruppo Marazzi, koja je jedan od najvećih svjetskih proizvođača pločica. Pločice dolaze u različitim dimenzijamam, režu se pod kutom od 45 stupnjeva. Ovako rezane pločice omogućavaju savršenu simetriju, i raskošan izgled koji kod „klasične“ riblje kosti ili brodskog poda nije moguć. Upravo je to razlog zbog kojeg je tzv. chevron uzorak korišten u zgradama posebne arhitektonske vrijednosti. Prisutan u hodnicima Versailla ili građanskim stanovima austrougarskih zgrada, parket složen u francuski/mađarski uzorak i danas je tražen i cijenjen. Vrhunac dizajna danas, ostvaren zahvaljujući keramičkim pločicama, postaje pristupačan i primjenjiv kako u stanovima tako i u restoranima i kafićima, frizerskim salonima ili galerijama i muzejima…kako u hodnicima ili kupatilima, tako i u dnevnim sobama, kuhinjama, ali i na terasama.

15058-60-1.jpg

Ova moderna keramika dostupna je u više prirodnih tonova drveta. Nijansama stvara bezvremenski dojam, dok istovremeno nudi velike mogućnosti za kombiniranje s drugim uzorcima, bojama i dimenzijama.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s