Keramika, materijal s odličnom reputacijom

Kad ste se već odlučili na keramiku kao završni materijal u interijeru, vjerujem da ste proveli dosta vremena birajući odgovarajuće pločice. Pri tome mislim na pločice odgovarajućih dimenzija, uzoraka i boja…jer smo već naučili da je izbor jako šarolik.

Del Conca

I kad je pod završen, a vi zadovoljni izgledom, počnite s pravim uživanjem u vlastitoj oazi. Zašto?

Zato što ste odabrali najzahvalniju moguću podlogu za održavanje. Vjerujte, često se puno više vremena utroši na sam izbor i slaganje kombinacija, nego na kasnije održavanje. Naravno, ovaj uvjet je ispunjen ukoliko ste odabrali pravu keramiku 🙂

Ukoliko pratite trendove posljednjih godina, naučili ste da je vrijeme keramike isključivo u tzv “mokrim” prostorijama davno prošlo vrijeme. U međuvremenu su i tehnologija i dizajn napredovali, sastav i izgled keramičkih pločica su postali kvalitetniji, tako da je, logično, područje uporabe keramike puno šire nego prije.

 

Ipak, da se nije pokazalo praktičnim, teško da bi se održalo, pa čak i da bi postajalo sve zastupljenije i zastupljenije. Dakle, osim u kuhinji, kupatilu i na terasama, keramika se našla i na podu dnevnog boravka ali i spavaćih soba. Posebno je ovaj trend izražen u područjima s toplom klimom; tako je osjećaj u prostoriji hladniji i ugodniji, posebno u ljetnim terminima, za visokih temperatura. Prednost keramike ispred ostalih podnih obloga je mogućnost kombinacije s podnim grijanjem. Ovakvim rješenjem mirni ste tijekom cijele godine, kada vam parket, tepih ili slične tople podloge neće ni najmanje nedostajati!

Osim ljetnih mjeseci kada će vam pod nogama goditi hladna podloga, ali i jednostavno održavanje, zimi ćete biti sretni jer se s vana obućom unosi dosta vode, što će s keramike biti jednostavno rješivo!

Da zaključimo tekst; provedite svoje vrijeme na ljepše stvari od njegovanja podova!

 

2 Comments Add yours

  1. sve je naj, naj najbolje

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s