Keramika, materijal s odličnom reputacijom

Kad ste se već odlučili na keramiku kao završni materijal u interijeru, vjerujem da ste proveli dosta vremena birajući odgovarajuće pločice. Pri tome mislim na pločice odgovarajućih dimenzija, uzoraka i boja…jer smo već naučili da je izbor jako šarolik.

Del Conca

I kad je pod završen, a vi zadovoljni izgledom, počnite s pravim uživanjem u vlastitoj oazi. Zašto?

Zato što ste odabrali najzahvalniju moguću podlogu za održavanje. Vjerujte, često se puno više vremena utroši na sam izbor i slaganje kombinacija, nego na kasnije održavanje. Naravno, ovaj uvjet je ispunjen ukoliko ste odabrali pravu keramiku 🙂

Ukoliko pratite trendove posljednjih godina, naučili ste da je vrijeme keramike isključivo u tzv “mokrim” prostorijama davno prošlo vrijeme. U međuvremenu su i tehnologija i dizajn napredovali, sastav i izgled keramičkih pločica su postali kvalitetniji, tako da je, logično, područje uporabe keramike puno šire nego prije.

 

Ipak, da se nije pokazalo praktičnim, teško da bi se održalo, pa čak i da bi postajalo sve zastupljenije i zastupljenije. Dakle, osim u kuhinji, kupatilu i na terasama, keramika se našla i na podu dnevnog boravka ali i spavaćih soba. Posebno je ovaj trend izražen u područjima s toplom klimom; tako je osjećaj u prostoriji hladniji i ugodniji, posebno u ljetnim terminima, za visokih temperatura. Prednost keramike ispred ostalih podnih obloga je mogućnost kombinacije s podnim grijanjem. Ovakvim rješenjem mirni ste tijekom cijele godine, kada vam parket, tepih ili slične tople podloge neće ni najmanje nedostajati!

Osim ljetnih mjeseci kada će vam pod nogama goditi hladna podloga, ali i jednostavno održavanje, zimi ćete biti sretni jer se s vana obućom unosi dosta vode, što će s keramike biti jednostavno rješivo!

Da zaključimo tekst; provedite svoje vrijeme na ljepše stvari od njegovanja podova!

 

2 komentara Dodaj vlastite

  1. sve je naj, naj najbolje

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s