Keramika u XL formatu?!

Veličine kod kupovine odjeće smo savladali. S, M, L, XL, XXL,.. ali veličine u keramici?! Da, i to smo dočekali! Konačno! Da, XL! Radi se o trendu koji je u naše salone stigao velikom brzinom, i to direktno s posljednjih sajmova keramike.

Od malih dimenzija mozaika, preko nešto većih, bordura, do keramičkih pločica XL veličine. Ponuda keramike nema granicu, da ne kažemo da joj se ne nazire kraj.

marazzi_grande_concrete_look_005

Posljednjih godina sajmovi keramike su mjesto gdje se posebnom opremom dostavljaju pločica po pločica, upravo iz razloga dimenzija. Neograničen izbor boja i uzoraka ostavlja prostor kreativnosti kod primjene.

Marazzi_XLstreet_011

XL, pa i XXL dimenzije su primjenjive u prostorijama svih namjena, iako se možda na prvi pogled ne čini tako. Pogodne su za uporabu ne samo u projektima kao što su restorani, hoteli, i wellness centri, već i u stambenim prostorima, i to za izradu podnih obloga s vizualnim kontinuitetom.

1290x600_beton_amb_gris_0

Keramika s godinama osvaja vodeće mjesto u gustoj konkurenciji različitih podnih obloga, a pločice velikih formata samo su potvrda kvalitete.

Zamislite kupaonicu sa svega nekoliko keramičkih pločica, veličine od poda do stropa…zapravo, ne morate zamišljati, tu su fotografije točno takvih prostora. I nije nimalo čudno što je ovaj trend preplavio interijere. Vizualna ujednačenost, čistoća i elegancija koju svojom dimenzijom unose u svaki interijer su neprocjenjivi. Uz još poneki originalan detalj, prostorija će zaslužiti fotossesion. Osim u interijeru, beskonačna rješenja moguća su i u vanjskom prostoru.

Marazzi_Materika_001.jpg.1140x605_q75_crop

Osim što se radi o praktičnom i vizualno atraktivnom rješenju, ooodlična informacija je i cijena, koja je i više nego prihvatljiva. Uštedu na fugama, fugiranju i vremenu utrošenom na postavljanje pločica da ne spominjem…?!

A koji uzorak ćete odabrati: popularni mramor, hladni industrijski beton, imitaciju drva ili nešto četvrto?! Istina, teško je odlučiti se, posebno kada je izbor ogroman. Dobrodošli u naš salon!

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s