Izazov zvan „rasvjeta u kupaonici“

Prilikom uređivanja interijera važno je obratiti pažnju na kompletan prostor. Iako se ponekad čini da se neke stvari mogu malo zanemariti, kad tad takvo nešto dođe na naplatu.

Najveću pažnju pridajemo dnevnom boravaku, prostoru gdje realno najviše vremena i provodimo. Ipak, nije li upravo hodnik prostor koji vas prvi dočeka i poželi dobrodošlicu?

Kao što je stiliziran hodnik manje očekivan ali dobrodošao prizor, slično vrijedi i s kupaonicom. Nakon što ste probrali keramiku i sanitarije, mislite da su vam ostali samo detalji?

Ipak, ono što stvara ambijent u samoj kupaonici je upravo današnja tema.

Rasvjeta u kupaonici (12)

 

Na netu ste se nagledali malih kupaonica koje oduzimaju dah, i nije vam jasno šta je to što toliko zadivljuje na fotografijama?! E pa, upravo je dobro pozicionirana i probrana rasvjeta ključni faktor.

Općenito, rasvjeta čini da atmosfera u kompletnom interijeru bude na zavidnom nivou. I istina je da se posvetimo rasvjeti u ostatku prostora, ali, zapostavimo li kupaonicu?

Rasvjeta u kupaonici (1)

Rasvjeta u kupaonici može biti jednostavna ali efektna. Potrebno je još u tijeku projektiranja i planiranja samog prostora razmisliti i isplanirati jedan dodatni izvor umjetne svjetlosti, kako bi kupaonski prostor dobio onaj „završni, dekorativni touch“.

Osim glavne, najčešće centralno pozicionirane rasvjete, postoji još nekoliko mjesta koja su poželjna za rasvjetu. To je strop, zid, posebno oko umivaonika, ali i pod, ako interijer same kupaonice ostavlja mogućnost za takvo rješenje.

Rasvjeta u kupaonici (13)

Što se tiče trendova u samom odabiru rasvjetnih tijela, rasvjeta u kupaonicama je otišla daleko od klasičnih plafonjera, na koje smo se tako lako naviknuli. I dalje su one dobrodošle, ali postoji i niz komada koji će se odlično uklopiti u svaki stil.

U prilogu su fotografije koje dokazuju da se u kupaonicu uklapa i pomalo „kičasti“ barokni luster, i bakrena zidna lampa, i popularne gole visilice, ali i LED linijska rasvjeta.

Izbor je samo na vama: kako izbor sanitarne opreme i keramike, tako i rasvjetnih tijela. Uživajte u ogromnom izboru rasvjetnih tijela i počastite se ugodnom atmosferom koju u kupaonici stvara umjetni izvor svjetlosti!

Rasvjeta u kupaonici (11)

 

Rasvjeta u kupaonici (9)Rasvjeta u kupaonici (8)Rasvjeta u kupaonici (7)Rasvjeta u kupaonici (4)Rasvjeta u kupaonici (2)amazing-of-bathroom-lighting-ideas-download-small-bathroom-light-fixtures-gen4congressbathroom-lighting-fixtures-silo-christmas-tree-farm-inspiration-of-lighting-for-bathroomsmart-creative-bathroom-lighting-ideas-3