Umjetnost je u detaljima…čak i kada je riječ o kupaonici!

…i što kada smo odabrali keramiku, sanitarije i rasvjetu, a kupaonica i dalje nije dobila konačan izgled? To svakako ne znači da odabir u prethodnoj rečenici nabrojanih stvari nije ispravan. Osjećaj da je prostor nedovršen je sasvim ispravan i točan. Naime, kako u ostatku interijera, tako i u kupaonici, završnu riječ imaju detalji.

Koji su to detalji kojima je mjesto u kupaonici?

plants-decorate-modern-bath-greenery-17

Neki predmeti se ovdje podrazumijevaju, i sigurno ste ih već smjestili u kupaonicu, ali se uvijek može razmisliti o ideji zamjene istih, možda atraktivnijih i hrabrijih inačica?

Pa tako razmislite da plastičnu čašu za četkice zamijenite staklenom ili keramičkom, u boji koja će se nadovezati na vaš interijer. Isto vrijedi i za ostatak kupaonskog accessoriesa. Bočica za tečni sapun ili kupaonski tekstil.

81pQteTSjSL._SL1500_

Da, kupaonski tekstil je dio koji priča važno poglavlje u kupaonici. Razmislite o boji ručnika? To je investicija koja može u potpunosti promijeniti izgled prostora, pogotovo ukoliko su čisti ručnici složeni na vidljivo mjesto. Ujednačite boju s ostatkom interijera, poigrajte se jednom bojom u više nijansi ili hrabro zamijenite postojeće ručnike veselim bojama: zelenom, ciklama i tirkiz.

f464bea315d862ada43ffa1342dfac75

Detalj koji će se savršeno uklopiti i unijeti opuštajući osjećaj kakav se u kupaonici i očekuje su mirisne svijeće i/ili eterična ulja. U profinjenim staklenim bočicama, mirisa koji vas podsjeća na nešto ugodno i lijepo, naći će svoje mjesto u produžetku umivaonika, uz ogledalo ili na polici uz kozmetiku i ručnike.

BACKUP_STILL_HERO23

Pomalo neočekivan, ali krajnje praktičan komad namještaja je neobična polica/vješalica ili čak stolica. Naravno, ukoliko gabariti prostora o kom se radi to dopuštaju. Posljednjih godina popularne su tzv. ljestve, i to u svakoj mogućoj prostoriji, pa tako i u kupaonici. Komadi su to koji će pridržati ručnike, kozmetiku, ili biljku.

 

Biljku?!

Adorable-plants-in-white-potted-for-bathrooms-with-wooden-railing-table-top-and-ladder-shelves-plus-white-ceramic-wall-also-frame-less-wall-mirror-970x728

Da, biljku. Iako se na prvu možda čini nelogično, razmislite o količini vlage koja bi nekim vrstama sigurno dobrodošla! Postoji i niz vrsta koje ne zahtijevaju svjetlo, pa će se udobno smjestiti i u malim kupaonicama. A danas je toliki izbor ukrasnih kantica i korpi u koje biljke možete smjestiti, da će neka sigurno unijeti baš ono što je nedostajalo da kupaonica izgleda kompletno. Ako raspolažete s baš malo prostora, razmislite i o biljkama koje vise na zidu ili čak s plafona. Neobično ali krajnje praktično!

I prostor zaista nije kompletan dok se ne obogati, jer umjetnost jest u detaljima!

white-ladder-shelf-slanted-bookshelf-interior-designing-or-design-home-decor-awesome-bookcases-wood-wall-shelving-shelserena-and-lily-stoolplants-decorate-modern-bath-greenery-19MagazineRacksIMG_1887bathroom-towel-storage-ideas-uk-poolside-towel-storage-ideas-dish-towel-storage-ideas-wet-towel-storage-ideasBathroom-Guests_2_Retouched149

Jedan komentar Dodaj vlastite

  1. …Vrlo zanimljiva dizajnerska rjesenja….

    Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s