Zelenilo u kupaonici ili kako stvoriti vlastitu tropsku oazu

Davno je prošlo vrijeme kada su kupaonice bile tek servisni prostori. Vrijeme koje provodimo u kupaonicama je vrijeme opuštanja.

Danas je potrebno odvojiti dovoljno vremena za osmišljavanje kupaonica, gotovo jednako kao za dnevni boravak. Svaki zid priča svoju priču, odabrani komadi kupaonskog namještaja otkrivaju dosta o njegovim vlasnicima…a s godinama, u kupaonice su se uvukli i dekorativni detalji.

Zelenilo u kupaonici (14)

Priče o detaljima su različite, a danas se koncentriramo na zelenilo. Iz nekog (neopravdanog) razloga kupaonice su prostori u kojima je zelenilo manje očekivano. E pa, upravo zato ga ovdje potenciramo. Jer volimo neočekivana i stylish kupaonice!

Živimo u vremenu takvih ideja i rješenja, da ni mala kvadratura nije opravdan razlog za neuređen prostor, kao niti loše poznavanje biljnih vrsta.

Zelenilo u kupaonici (5)

Zelenilo u interijer kupaonica unosi svježinu i boju. I ne samo to. Osim dekorativnih, zelenilo ima i odlične funkcionalne karakteristike, naravno, ukoliko odaberete prave vrste, one koje vole vlagu! Upravo takve vrste bit će vam zahvalne ako ih smjestite u kupaonu. Znamo da je upitan i izvor prirodnog svjetla. Opet optimistično tvrdimo da postoje vrste koje vole i takve prostore.

Osim što će uljepšati prostor, biljke mogu biti korisne i zbog filtriranja zraka.

Zelenilo u kupaonici (2)

Za kupaonice su pogodne asparagus, bršljan, paprati, ukrasne trave (šaš), mirni ljiljan (spathiphyllum), te ciklame, zeleni ljiljan, filodendron, japanska orhideja. Sve nabrojane vrste vole vlažna područja, baš kakvo je kupaonica.

 

Ako raspolažete s više kvadrata, hrabro se odlučite za manje stablo, u dekorativnoj posudi. Ako se borite s manjkom kvadrata, rješenje su viseće biljke.  Biljke možete staviti na mali stol, na ploču umivaonika, na policu, ili, kako smo spomenuli, staviti tako da vise na zidu ili sa stropa.

Zelenilo u kupaonici (13)

Dakle, bez suvišnih izgovora, bacite se na stvaranje vlastite tropske oaze u okrilju prostora kupaonice, uz inspiraciju fotografija iz naše galerije!

Zelenilo u kupaonici (11)Zelenilo u kupaonici (10)Zelenilo u kupaonici (9)Zelenilo u kupaonici (4)Zelenilo u kupaonici (3)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s