Umjetno zelenilo u interijeru? Ooo da!

Više puta smo pisali o različitim temama vezanim za interijere ili eksterijere, a nevezanim za samu keramiku ili sanitariju. Nema tu ništa čudno jer…na kraju, sliku o nekom prostoru čine svi elementi zajedno, bez iznimke. Na tom tragu je i današnja tema.

Uređenje nekog prostora je proces koji traje…i koji najčešće završava odabirom detalja. Današnja tema je posvećena detaljima, i to onim dekorativne prirode! Radi se o zelenilu!

4

U naslovu se već jasno dalo naslutiti i o kakvom se zelenilu radi. Na samom početku moramo napomenuti da je, naravno, prirodno zelenilo ipak prirodno, i uvijek je u blagoj prednosti  ali…nema razloga ni bježati od umjetnog zelenila. Naviknuti smo na umjetne materijale u svim mogućim oblicima, pa zašto onda ne prihvatiti i umjetno zelenilo?

2

U današnjem ubrzanom životnom ritmu takav odabir je u potpunosti logičan! Štedimo vrijeme, smanjujemo sebi obaveze zalijevanja, održavanja, mijenjanja zemlje… a efekt u prostoru je gotovo identičan.

Asocijacije koje vežemo uz umjetne biljke s godinama su se promijenile; dok je unatrag nekoliko godina umjetno značilo sjajno, plastično i neugledno, s godinama se izgled cvijeća i zelenila promijenio, i to u ogromnoj mjeri. Danas se ono radi od vrhunskih materijala koji vas vuku da se primaknete i dotaknete biljku kako bi se uvjerili da se ne radi o prirodnom.

I izborom vrsta umjetno je dosegnulo vrhunac, pa tako možete birati između zelenog lišća, šarenog cvijeća, suhih dekorativnih grana, itd, itd.

Zeleni trendovi se javljaju kao mali ugodni detalji u svim prostorijama našeg doma..

 

… ili kao dominantni stil uređenja interijera!

3

 

Ono što se posljednjih godina traži i u eksterijeru ali i u interijeru, u privatnim ali i javnim objektima (a izvedivo je, čak i poželjnije ako je napravljeno od umjetnog zelenila) su vertikalni vrtovi! Možemo reći da u takvoj opciji čak ne govorimo o detalju, već o vodećem komadu u prostoru.

 

Vertikalni vrtovi su danas dio gradskih trgova, pročelja objekata, reprezentativnih ulaznih prostora hotela, trgovačkih centara, koncertnih i sportskih dvorana, ali i privatnih stanova, terasa, ureda i ugostiteljskih objekata. Riječ je o vertikalnoj površini kompletno prekrivenoj zelenilom, u jednoj, dvije ili čak više nijansi (zelene) boje: mahovina, lišće, paprat, cvijeće..ili sve navedeno zajedno! A kakve boje bi bolje pasale u modernim, često na oko hladnim, monokromatskim prostorima?!

18

 

 

 

Posebnu pažnju zahtjeva umjetno zelenilo u kupaonicama, detalji koji unose osjećaj svježine su postali novi zeleni trend.  Ipak ako se odlučite na umjetno zelenilo kao dominantnu stvaku dizajna vaše kupaonice tada su vam mogućnosti neograničene, pitanje je samo koliko ste maštoviti?

 

 

Osjećaj i efekt koji unosi u prostoriju, ali i jednostavno održavanje koju umjetno zelenilo  zahtijeva, razlozi su da nas što prije posjetite u potrazi za Vama omiljenim vrstama!

https://www.facebook.com/kerametal.ljubuski/

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s