Podno grijanje nedostižni komfor ili ipak ne?!

Interijer jednog prostora čini više komponenata. U interijeru se možete osjećati više ili manje ugodno. Osjećaju (ne)ugode doprinose svi elementi zajedno: završni materijali, odabir namještaja, odabir detalja. Pored nabrojanog, osjećaj čini i sama atmosfera. E sad, kako utjecati na atmosferu?

Iako je tema jako široka, postoji jedan odgovor koji će u većini slučajeva zadovoljiti. Odgovor glasi: temperatura! Jasno je da je ona različita kroz cijelu godinu, kroz sva četiri godišnja doba. Ono čime se mi bavimo najčešće asocira na kupaonice i hladne keramičke pločice. Upravo zato, atmosfera koju poželimo u tako, na oko, hladnim interijerima, je topla mirišljava kupka, mekani ručnici i …tople papuče. Ili, topli pod?

Upravo je topli pod i podno grijanje sinonim za komfor i luksuz. Je li taj komfor ne ekonomičan, teško održiv i nedostižan?

2-1

Iako je u prošlosti važio za takvo nešto, vremena su se itekako promijenila. Tako je danas podno grijanje, bilo u kupaonici od svega nekoliko kvadrata, ili u javnom objektu, postalo osnovna funkcionalna stavka.

Tehnički gledajući, postoji električni i hidraulički sustav, a sam hidraulički može biti suhi ili mokri sustav. Jednostavno montiranje, bilo da se radi o novogradnji ili renoviranju postojećeg objekta svakako je stavka koja olakšava izvođenje. Visina podnih slojeva ostaje gotovo nepromijenjena. Ono što je bitno kod samog interijera, ako govorimo i o estetici: za razliku od radijatora, klima uređaja i drugih rješenja za zagrijavanje-podno grijanje samo osjećamo, a ne vidimo.

slike 069

foto: AT Kerametal Ljubuški referenca “crkva sv. Ante Humac”

Time u interijeru raspolažemo slobodnim zidovima, čija namjena može biti nešto puno oku dopadljivije od grijaćih tijela, a i sam raspored namještaja je fleksibilniji.

Cijena instalacije podnog grijanja veća je od klasičnih sustava grijanja u startu. Međutim, podno grijanje je investicija koja se dugoročno isplati, u vidu računa koji pristižu krajem ili početkom mjeseca.

vodyanoj-teplij-pol-tonkosti-vibora

Podni sustav je energetski učinkovitiji i zahtijeva manje održavanja.

Pričamo tj pišemo vam o zdravom, pouzdanom i sigurnom način zagrijavanja interijera, što je poželjno kako u privatnim obiteljskim ambijentima, tako i u poslovnim i javnim objektima.

vodyanoj-teplij-pol-tonkosti-vibora-24

Onaj komfor s početka priče vidljiv je samo u pravilnom rasprostiranju topline  cijelom površinom i ugodi koju ista nudi, a nije li to upravo ono što očekujemo u prostoru u kom želimo provoditi svoje vrijeme?

Pouzdan partner u projektu podnog grijanja.

AT Kerametal Ljubuški se kroz brojne projekte pokazao kao pouzdan partner prilikom ugradnje podnog grijanja u obiteljskim kućama ali i u javnim i poslovnim prostorima.

Stručni tim projektanata iz odjela grijanja i klimatizacije spreman vam je ponuditi idejno rješenje za vaš objekt te osigurati potrebne materijale za cijeli proces ugradnje, počevši od osnovnih instalacija do završnih površina.

slike 025

slike 019

slike 071

foto: AT Kerametal Ljubuški referenca “crkva sv. Ante Humac”

IMG_8639

IMG_6036

IMG_8640

foto: AT Kerametal Ljubuški referenca “Obiteljska kuća vlasnik T.Š.”

Ecofloor-03installers-banner

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s