Kuhinja kao centar stana – Sudoper kao centar kuhinje

Sjećate li se vremena kada je kuhinja bila tek servisni prostor u stanu? Onaj zabačeni kutak u kojem se pričalo, i u kom se pažnja davala svemu osim dizajnu? Funkcija je zasigurno bila neupitna. Međutim, da li je to danas dovoljno?

preparing food
Posljednjih godina trendovi su se uvelike promijenili. Ne radi se samo o interijeru same kuhinje, već općenito o funkcionalnom rasporedu osnovnih zona u stanovima. Dok je u prošlosti kuhinja činila (gotovo uvijek) zasebnu prostoriju, fizički odvojenu od ostatka stana, danas živimo u vremenu kada je možda taj dio stana doživio najveće promjene.

Ono čemu danas svi težimo je povezivanje kuhinje s prostorijom koju s razlogom zovemo dnevni boravak. Nije mjesto da pišemo o ubrzanom ritmu kojim živimo ali činjenica je da se to odrazilo na ovaj segment povezivanja kuhinje i dnevnog boravka. A dnevna zona je oduvijek dio stana kojim se u interijeru najviše bavimo. Zaključak bi svakako bio da se spajanjem ovih zona taj naglasak prenio i na kuhinju!

I u stvarnosti je to zaista tako. Potrebno je dosta vremena, obilazaka prodajnih mjesta, traženja inspiracije, stvaranja „mood boarda“ i na kraju konačnog odabira svih elemenata koji čine taj novi, produženi centar stana.

I nije kuhinja samo radna površina, ni odabir boje donjih i/ili gornjih elemenata. Svaki detalj kuhinje tema je za sebe. Ručkice na kabinetima, rasvjeta, sudoperi.

Da, sudoperi!

2

Da li ste znali da ćete, kada se upustite u odabir Vaše idealne kuhinje, birati između  podgradnih, ugradbenih, podpultnih ili nasadnih sudopera? Okruglih, pravokutnih, kvadratnih?

Širok asortiman sudopera logičan je slijed koji je stigao s ovim trendom. I nije riječ samo o načinu ugradnje ili obliku; na tržištu su i jednokoritni, dvokoritni, ali i sudoperi s tri korita: dva veća i jednim manjim.

Tu su i različiti materijali od kojih se sudoperi izrađuju, a oni najčešći su inox, keramika i silgranit! Inox, nehrđajući čelik je nekako standard….a ono što je novo, pogotovo ukoliko ste esteta i od kuhinje tj sudopera očekujete mnogo…upoznajte fragranit (kompozitne) sudopere! FRAGRANIT je umjetni materijal koji svojim dezenom i strukturom uvelike podsječa na granit, pa je stoga nastao naziv FRAGRANIT.
Sudoperi od FRAGRANITA su u cijelom presjeku debljine od istog materijala, stoga nema bojazni da će se površinski sloj s vremenom usljed korištenja ishabati.

Abey-D200B-Signus-Sink-Close-up-high

Radi se o materijalu koji je otporan na kemikalije, na bakterije, na ogrebotine i udarce, toplinu, mrlje. Neporozan materijal, tvrd i estetski dominantan, posebno ukoliko se odlučite za hrabriju boju. A izbor je velik, pa će se uklopiti u ostatak kuhinje: u boje, uzorke i materijale koje proberete za potpuni doživljaj.

Osim kvalitete materijala kao takvog, ovakvi sudoperi osiguravaju jednostavnu upotrebu i održavanje zahvaljujući kojem će boravak u kuhinji biti dodatni užitak! U ponudi prodajnih centara AT Kerametal kriju se svi gore spomenuti sudoperi. Ipak, za potpuni doživljaj pozivamo Vas da dođete i svim osjetilima doživite sve što nudimo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s